Ryby

Sortuj wg 
  • Dorsz w sosie galicyjskim, 150g

    Dorsz jest lekko przegotowany, a następnie starannie oczyszczony ze skóry i ości. Po zapakowaniu, jest zalewany tradycyjnym hiszpańskim dresingiem z papryki, pomidorów, cebuli, czosnku, przypraw oraz oleju.

    Podawany jako dodatek do dań lub sałatek.

     
  • Duszone sardynki w sosie galicyjskim, 150g

    Po złowieniu sardynki są myte w ciepłej słonej wodzie i starannie czyszczone. Smażone na oliwie z oliwek, a następnie zamknięte w puszkach.

    Zalewa sardynek opiera się na oliwie z oliwek, czerwonej papryki, cebuli, czosnku i przypraw. Idealny dodatek do ryżu, ziemniaków, makaronu, itp.

     
  • Duszone sardynki w sosie galicyjskim, 400g

    Po złowieniu sardynki są myte w ciepłej słonej wodzie i starannie czyszczone. Smażone na oliwie z oliwek, a następnie zamknięte w puszkach.

    Zalewa sardynek opiera się na oliwie z oliwek, czerwonej papryki, cebuli, czosnku i przypraw. Idealny dodatek do ryżu, ziemniaków, makaronu, itp.

     
  • Makrele marynowane, 150g

    Jest to bardzo bliski kuzyn sardynki i potrzebuje podobnych warunków i procesów przetwarzania.

    Są one jedynie zalane tradycyjną zalewą hiszpańską „escabeche”  składającą się z oliwy z oliwek, octu, papryki i soli.

     
  • Sardynki w oliwie z oliwek (duże), 150g

    Sardynki w pierwszej kolejności są myte w ciepłej słonej wodzie, starannie czyszczone i smażone na oliwie z oliwek, aby uzyskać pożądaną zwartość.

    Następnie są one umieszczane w puszce i zalewane oliwą z oliwek. Wielkość sardynek zależy od momentu ich złowienia. Rozmiary największe są w okolicach września.

    W puszce jest 5-7 dużych sztuk.

     
  • Sardynki w oliwie z oliwek (małe), 120g

    Sardynki w pierwszej kolejności są myte w ciepłej słonej wodzie, starannie czyszczone i smażone na oliwie z oliwek, aby uzyskać pożądaną zwartość.

    Następnie są one umieszczane w puszce i zalewane oliwą z oliwek. Wielkość sardynek zależy od momentu ich złowienia. Rozmiary największe są w okolicach września.

     
  • Sardynki w zalewie na ostro, 120g

    Sardynki w pierwszej kolejności są myte w ciepłej słonej wodzie, starannie czyszczone i smażone na oliwie z oliwek, aby uzyskać pożądaną zwartość.

    Następnie są one umieszczane w puszce i zalewane oliwą z oliwek z chili i przyprawami. Wielkość sardynek zależy od momentu ich złowienia. Rozmiary największe są w okolicach września.

     
  • Sardynki w zalewie, 120g

    Sardynki w pierwszej kolejności są myte w ciepłej słonej wodzie, starannie czyszczone i smażone na oliwie z oliwek, aby uzyskać pożądaną zwartość.

    Następnie są one umieszczane w puszce i zalewane marynatą na bazie oliwy z oliwek, octu, papryki i przypraw.

    Wielkość sardynek zależy od momentu ich złowienia. Rozmiary największe są w okolicach września.

     
  • Tuńczyk Biały polędwiczki, 120g

    Polędwiczki są oddzielane ręcznie zaraz po ich oczyszczeniu i ugotowaniu w słonej wodzie. Polędwiczki tnie się na kawałki ręcznie i następnie zalewa oliwą z oliwek.

     
  • Tuńczyk Biały w białym sosie, 150g

     
  • Tuńczyk Biały w oliwie z oliwek, 150g

    Gdy tuńczyk zostanie oczyszczony (bez usuwania ości na tym etapie), jest gotowany w słonej wodzie, aż osiągnie pożądaną zwartość.

    Tuńczyka później tnie się ręcznie na kawałki, następnie są zalewa oliwą z oliwek.

     
  • Tuńczyk Biały w oliwie z oliwek, 300g

    Gdy tuńczyk zostanie oczyszczony (bez usuwania ości na tym etapie), jest gotowany w słonej wodzie, aż osiągnie pożądaną zwartość.

    Tuńczyka później tnie się ręcznie na kawałki, następnie są zalewa oliwą z oliwek.

     
  • Tuńczyk Biały w zalewie, 150g