Owoce morza

Sortuj wg 
  • Ikra z morszczuka w sosie, 150g

    W szczytowym sezonie dostarczane są z rejonu Vigo i Coruña.

    Po oczyszczeniu w fabryce, są gotowane i po schłodzeniu podzielone na porcje, pakowane i zalane mieszanką oliwy z oliwek, octu, soli oraz przypraw.

     
  • Kawior z jeżowca (duży), 120g

    Kawior z jeżowca jest pozyskiwany w Fisterra, O Grove i Aguinas.

    Popyt na ten produkt jest coraz większy i jest coraz częściej stosowany w nowoczesnej kuchni.

     
  • Kawior z jeżowca, 80g

    Kawior z jeżowca jest pozyskiwany w Fisterra, O Grove i Aguinas.

    Popyt na ten produkt jest coraz większy i jest coraz częściej stosowany w nowoczesnej kuchni.

     
  • Krab, 150g

    Białe mięso z brązowego kraba po ugotowaniu jest oddzielone od powłoki i ręcznie oczyszczane z zanieczyszczeń. Zalewa składa się tylko z wody i soli.

    Produkt jest często używany jako dodatek do dań, w szczególności do koktajli z kraba czy sałatek. Świetnie komponuje się np. z awokado, majonezem czy jako starter.

     
  • Małże Sercówki (20-30 szt.), 150g

    Zanim dotrą do fabryki, przed procesem przetwarzania, małże są zanurzone w wodzie morskiej, aby oczyścić je z piasku i z innych zanieczyszczeń.

    Po tym procesie są łuskane i ponownie bardzo dokładnie umyte w ciepłej, lekko osolonej wodzie. Później ręcznie wybierane są najlepsze kawałki.

     
  • Małże Sercówki (30-40 szt.), 150g

    Zanim dotrą do fabryki, przed procesem przetwarzania, małże są zanurzone w wodzie morskiej, aby oczyścić je z piasku i z innych zanieczyszczeń.

    Po tym procesie są łuskane i ponownie bardzo dokładnie umyte w ciepłej, lekko osolonej wodzie. Później ręcznie wybierane są najlepsze kawałki.

     
  • Małże Sercówki (40-50 szt.), 150g

    Zanim dotrą do fabryki, przed procesem przetwarzania, małże są zanurzone w wodzie morskiej, aby oczyścić je z piasku i z innych zanieczyszczeń.

    Po tym procesie są łuskane i ponownie bardzo dokładnie umyte w ciepłej, lekko osolonej wodzie. Później ręcznie wybierane są najlepsze kawałki.

     
  • Małże Sercówki (60-70 szt.), 150g

    Zanim dotrą do fabryki, przed procesem przetwarzania, małże są zanurzone w wodzie morskiej, aby oczyścić je z piasku i z innych zanieczyszczeń.

    Po tym procesie są łuskane i ponownie bardzo dokładnie umyte w ciepłej, lekko osolonej wodzie. Później ręcznie wybierane są najlepsze kawałki.

     
  • Małże Sercówki w zalewie czosnkowej, 150g

    Zanim dotrą do fabryki, przed procesem przetwarzania, małże są zanurzone w wodzie morskiej, aby oczyścić je z piasku i z innych zanieczyszczeń.

    Po tym procesie są łuskane i ponownie bardzo dokładnie umyte w ciepłej, lekko osolonej wodzie. Później ręcznie wybierane są najlepsze kawałki i zalane marynatą czosnkową.

     
  • Małże Wenus (12-14 szt.), 150g

    Tak jak z sercówki, małże wenus są pozostawione w wodzie morskiej, aż do dotarcia do fabryki. Tam są drobiazgowo czyszczone z piasku. Następnie są płukane w ciepłej solance.

     
  • Małże Wenus (16-18 szt.), 150g

    Tak jak z sercówki, małże wenus są pozostawione w wodzie morskiej, aż do dotarcia do fabryki. Tam są drobiazgowo czyszczone z piasku. Następnie są płukane w ciepłej solance.

     
  • Małże Wenus (20-24 szt.), 150g

    Tak jak z sercówki, małże wenus są pozostawione w wodzie morskiej, aż do dotarcia do fabryki. Tam są drobiazgowo czyszczone z piasku. Następnie są płukane w ciepłej solance.

     
  • Małże Wenus (30 szt.), 150g

    Tak jak z sercówki, małże wenus są pozostawione w wodzie morskiej, aż do dotarcia do fabryki. Tam są drobiazgowo czyszczone z piasku. Następnie są płukane w ciepłej solance.

     
  • Małże Wenus w muszlach w sosie czosnkowym, 300g

    Tak jak sercówki, małże wenus są pozostawione w wodzie morskiej, aż do dotarcia do fabryki. Tam są drobiazgowo czyszczone z piasku. Następnie są płukane w ciepłej solance.

    Zawartość 300g puszki to około 16-18 małży Wenus w muszlach, w zalewie czosnkowej. Marynata składa się z oliwy z oliwek, czosnku, chili oraz soli.

    Zawsze powinny być podawane na gorąco lub przez podgrzanie w mikrofalówce (ok. 2 minut, wyjęte z puszki). Podczas podgrzewania muszle powinny się powoli otwierać. Małże w muszlach są idealne do barów, restauracji czy tradycyjnych tapas.

     
  • Małże Wenus w muszlach w sosie salsa, 300g

    Tak jak sercówki, małże wenus są pozostawione w wodzie morskiej, aż do dotarcia do fabryki. Tam są drobiazgowo czyszczone z piasku. Następnie są płukane w ciepłej solance.

    Zawartość 300g puszki to około 16-18 małży Wenus w muszlach, w zalewie salsa. Marynata to tradycyjna zalewa hiszpańska "salsa verde", która składa się z oliwy z oliwek, wody, wina, pietruszki oraz przypraw.

    Zawsze powinny być podawane na gorąco lub przez podgrzanie w mikrofalówce (ok. 2 minut, wyjęte z puszki). Podczas podgrzewania muszle powinny się powoli otwierać. Małże w muszlach są idealne do barów, restauracji czy tradycyjnych tapas.

     
  • Okładniczki z Finisterry (10-12 szt.), 120g

    Okładniczki są wyławiane przez nurków, więc wielkość połowów zależna jest od panujących warunków na morzu. Połów odbywa się w Fisterra, O Grove i A Pobra do Caramiñal.

    Po dotarciu do fabryki są czyszczone w ciepłej słonej wodzie.

     
  • Okładniczki z Finisterry (4-6 szt.), 120g

    Okładniczki są wyławiane przez nurków, więc wielkość połowów zależna jest od panujących warunków na morzu. Połów odbywa się w Fisterra, O Grove i A Pobra do Caramiñal.

    Po dotarciu do fabryki są czyszczone w ciepłej słonej wodzie.

     
  • Okładniczki z Finisterry (6-8 szt.), 120g

    Okładniczki są wyławiane przez nurków, więc wielkość połowów zależna jest od panujących warunków na morzu. Połów odbywa się w Fisterra, O Grove i A Pobra do Caramiñal.

    Po dotarciu do fabryki są czyszczone w ciepłej słonej wodzie.

     
  • Omułki w sosie galicyjskim, 120g

    Są one oczyszczone, ugotowane oraz przesmażone z pieprzem oraz liściem laurowym.

    Tajemnicą smaku jest ich marynata. Po przełożeniu do puszek zalewane są marynatą w stylu galicyjskim, która składa się z oliwy z oliwek, czerwonej papryki, cebuli oraz pomidorów.

    Najlepiej spożywać je na ciepło.

     
  • Omułki w zalewie (10-12 szt.), 120g

    Są one oczyszczone, ugotowane oraz przesmażone z pieprzem oraz liściem laurowym.

    Tajemnicą smaku jest ich marynata. Po przełożeniu do puszek zalewane są marynatą z oliwy z oliwek, octu, papryki oraz soli.

     
  • Omułki w zalewie (8-10 szt.), 120g

    Są one oczyszczone, ugotowane oraz przesmażone z pieprzem oraz liściem laurowym.

    Tajemnicą smaku jest ich marynata. Po przełożeniu do puszek zalewane są marynatą z oliwy z oliwek, octu, papryki oraz soli.

     
  • Przegrzebki w sosie galicyjskim (10-14 szt.), 150g

    Zanim dotrą do fabryki są zanurzone w wodzie morskiej i następnie dokładnie oczyszczane z piasku. Następnie są ręcznie łuskane i przemywane solanką. Zalane są typową marynatą galicyjską (oliwa z oliwek, cebula).

    W puszce jest 10-14 szt. małych przegrzebek.

     
  • Przegrzebki w sosie galicyjskim (duże), 150g

    Zanim dotrą do fabryki są zanurzone w wodzie morskiej i następnie dokładnie oczyszczane z piasku. Następnie są ręcznie łuskane i przemywane solanką. Zalane są typową marynatą galicyjską (oliwa z oliwek, cebula).

     
  • Pąkle z Galicji (duże), 150g

    Pąkle są jednym z rzadziej znanych ale cenionych skorupiaków Galicji. Są one trudne do chwycenia, ponieważ zamieszkują skaliste obszary morskie, gdzie bardzo często występują fale zwrotne. Dlatego pozyskiwanie „Percebeiros” jest wysoce niebezpieczne i dlatego to jeden z najbardziej cenionych przysmaków Galicji.

    Po zebraniu są one starannie oczyszczone i rozdzielone na dwie wielkości średnia i duża. Zalewa to tylko woda, sól i cytryna.

    Zaleca się je podawać na ciepło w towarzystwie białego wina.

     
  • Pąkle z Galicji, 150g

    Pąkle są jednym z rzadziej znanych ale cenionych skorupiaków Galicji. Są one trudne do chwycenia, ponieważ zamieszkują skaliste obszary morskie, gdzie bardzo często występują fale zwrotne. Dlatego pozyskiwanie „Percebeiros” jest wysoce niebezpieczne i dlatego to jeden z najbardziej cenionych przysmaków Galicji.

    Po zebraniu są one starannie oczyszczone i rozdzielone na dwie wielkości średnia i duża. Zalewa to tylko woda, sól i cytryna.

    Zaleca się je podawać na ciepło w towarzystwie białego wina.