Ośmiorniczki i kalmary

Sortuj wg 
  • Kalmary w oliwie z oliwek, 150g

    Obróbka kalmara to bardzo drobiazgowy proces. Pierwszym jest oczyszczenie, drugim gotowanie w osolonej wodzie a następnie pakowanie.

    W tym przypadku zalewa to oliwa z oliwek. Kalmary w oliwie z oliwek stanowią idealny składnik paella, sałatek czy grilla, idealne w towarzystwie dobrego białego wina.

     
  • Kalmary w zalewie atramentowej, 120g

    Kalmary wymagają bardzo delikatnego procesu produkcji. Oprócz bardzo dokładnego oczyszczenia, muszą być gotowane w bardzo słonej wodzie w celu uzyskania pożądanego smaku.

    Po zakończeniu procesu czyszczenia i gotowania zostają zalewane marynatą przygotowaną z oliwy z oliwek, cebuli, pomidora i wina, a ciemny kolor jest zasługą atramentu.

     
  • Kalmary w zalewie atramentowej, 650g

    Kalmary wymagają bardzo delikatnego procesu produkcji. Oprócz bardzo dokładnego oczyszczenia, muszą być gotowane w bardzo słonej wodzie w celu uzyskania pożądanego smaku.

    Po zakończeniu procesu czyszczenia i gotowania zostają zalewane marynatą przygotowaną z oliwy z oliwek, cebuli, pomidora i wina, a ciemny kolor jest zasługą atramentu.

     
  • Ośmiorniczki w oliwie z oliwek, 120g

    Ośmiorniczki posiadają delikatne mięso, więc wymagają szczególnej marynaty.

    Po oczyszczeniu i ugotowaniu w celu osiągnięcia odpowiedniej miękkości, pozostawia się je na kilka godzin do wystygnięcia. Następnie są krojone na kawałki, pakowane i zalewane marynatą z oliwy z oliwek, soli i cebuli.

    Przed podaniem polecany oprószyć słodką lub pikantną papryką.

     
  • Ośmiorniczki w zalewie paprykowej, 120g

    Ośmiorniczki posiadają delikatne mięso, więc wymagają szczególnej marynaty.

    Po oczyszczeniu i ugotowaniu w celu osiągnięcia odpowiedniej miękkości, pozostawia się je na kilka godzin do wystygnięcia. Następnie są krojone na kawałki, pakowane i zalewane czosnkową marynatą z oliwy z oliwek, papryki, czosnku i soli.